Popravka lamele

Stara lamela može bit bolja i dugotrajnija, a pri tom je mnogo jeftinija od nove lamele kupljene u prodavnici.

Ukoliko je profesionalna procena da nije velika istrošenost stare lamele naš savet je kvalitetna popravka, odnosno obnova stare lamele. Razlog za je da fabrička lamella, odnosno lamela koja je ugrađena prilikom proizvodnje vozila, je mnogo kvalitetnija od lamela koje se kupuju kao rezervni deo.

Nove lamele bilo kojeg proizvođača koje se rade za prodaju kao rezervni deo razlikuju se od lamela koje idu za prvu ugradnju. To važi za sve delove u vozilima. Delovi koji se rade kao rezervni delovi za prodaju prilikom pohabanosti, lošijeg su kvaliteta od delova koji su predviđeni za prvu originalnu ugradnju.

U slučaju da je stara lamela izvađena iz vozila u dobrom stanju (što je najčešće slučaj) i ako se uradi kvalitetan servis - remont sa kvalitetnim oblogama lamele – ferodom, ona može biti dugotrajnija od nove lamele kupljene u prodavnici, a pri tom je i mnogo jeftinija.

Feromont daje garanciju najkvalitetnije obnove i popravka lamele. Program obnove lamele, kvačila, spojki i ostalih frikcija obuhvata sve vrste sistema kvačila. Od najjednostavnijih lamela za putnička vozila, dostavna vozila, autobuse, teretna vozila, motore, lamele za poljoprivredna vozila, poljoprivredne mašine, radne mašine, građevinske mašine itd.

Pored vozila radimo obnovu - remont lamela i frikcija koje se koriste u industrijskim postrojenjima za industrijske mašine. Obnova lamela za industrijske mašine radi se upotrebom frikcijskih materijala kao što su sinter bronza tzv. sinter pločice, obloge – ferode za specijalne načine korišćenja, uljno otporne ferode za sklopove koja koriste kvačila u ulju i ostalo.